Албанац без повода напао Србина код Вучитрна

CC BY-SA 2.0 / AntMan3001 / Туча - илустрација
Туча - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2021
Пратите нас
У селу Гојбуља, у општини Вучитрн, данас је Албанац из породице Адеми без икаквог повода физички напао мештанина Лазара Ђорђевића, након чега је приведен, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

Лазар је са супругом и двоје мале деце која још нису ни пошла у школу физички нападнут док је обрађивао породичну њиву.

Веће последице спречили су мештани који су притрчали породици Ђорђевић у помоћ и некако успели да одбране Лазара, наводи се у саопштењу.

Породица Адеми у овом крају добро је позната по свом инцидентном понашању и мештани се годинама, како наводе из Канцеларије, на њих жале полицији, али безуспешно.

Две недеље пре напада, породица Ђорђевић пријавила је полицији Адемија јер им је посекао засаде воћа.

Изостала је санкција, али је Адеми данас напао Лазара пред децом и женом, због чега је приведен.

Поводом овог случаја формиран је предмет, а обавештен је и КФОР, наводе из Канцеларије.

Овде је без икакве сумње реч о етнички мотивисаном инциденту и Канцеларија за Косово и Метохију очекује да Албанац који годинама малтретира српске породице у Вучитрну буде најстроже санкционисан, а да се пријаве које Косовској полицији упућују мештани српске националности најозбиљније схвате и правовремено процесуирају, додаје се у саопштењу, преноси Танјуг.

„Политика толерисања инцидената, некажњивости и благих казни стимулативно делује на изгреднике, подједнако као и екстремистичке политичке поруке из Приштине које соколе овакве инциденте“, поручују из Канцеларије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала