Пољакиња гестом исправила неправду према Русији – усред дипломатског рата

© Фото : Скриншот / rsport.ria.ruДетаљ са шаховске партије
Детаљ са шаховске партије - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2021
Пратите нас
Анатолиј Никитин, председник руске федерације Дама, огласио се након што су званичници Светског првенства уклонили руска обележја у финалу између Тамаре Тансјкужине и Наталије Садовске, рекавши да је пољска такмичарка из солидарности уклонила заставу своје државе.

У великом финалу игре Даме виђен је велики скандал јер су организатори Светског првенства усред партије уклонили, најпре, траку на којој је писало име руске такмичарке, уз руску заставу, а потом и заставицу која је ту стајала од почетка меча.

Детаљ са шаховске партије - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2021
Незапамћени скандал – руска застава уклоњена током партије?! /видео/

Прво се огласио потпредседник руске федерације Дама, Анатолиј Шкодин, рекавши да је срамота што су организатори уколонили обележја, а убрзо се и јавио председник Никитин који је казао да је Наталија Садовскаја из поштовања према противници склонила заставу Пољске.

„Садовска је склонила заставу, тако да сада обе играју без обележја. Мислим да је случај закључен јер су се Пољаци извинили за инцидент“, казао је Никитин за „Ленту“.

Никитин је додао да је меч требало да се одигра пре годину дана, када ВАДА није увела санкције Русији, и осудио је начин на који су организатори уклонили руске симболе.

„То није требало да се уради током меча и испред камера. Требало је да објаве званично саопштење и да уклоне заставу пре дуела“, додао је.

Садовска, пољска такмичарка, јури трећу титулу и потребно јој је још 22 поена у преосталих пет рунди. Тансјкужина се вратила из великог заостатка, те је од 32:16 дошла до 32:28 и у наредних пет рунди очекује нас велика борба. 

Пољаци су се извинили тиме што је Садовска склонила заставу своје државе, али и поред тога учињена је велика неправда према руској представници и Русији.

Подсећамо, односи између Пољске и Русије у последње нису најбољи, троје руских дипломата протерано је из Пољске, након чега је Русија одговорила истом мером.

Случај „скидање заставе“; Русија: Политичка провокација, одговорићемо им!

Незапамћени скандал – руска застава уклоњена током партије?! /видео/

Због Србина је запаљена ватра – „то свет још није видео“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала