Бела кућа: Не тражимо ескалацију са Русијом, али ћемо изражавати забринутост

© REUTERS / Jim BourgБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе реториком и поступцима не траже ескалацију односа са Русијом, али ће покретати питања која изазивају забринутост, изјавила је портпаролка Беле куће Џен Псаки на брифингу.
„Шаљемо сигнал да не тражимо ескалацију односа у реторици и поступцима. Наравно, задржавамо право да организујемо последице када то њени (Русије) поступци заслужују, али имамо области у којима можемо да радимо заједно, где је то конструктивно. То се може односити, на пример, на Иран. Али изражаваћемо забринутост кад год се она буде појављивала“, истакла је портпаролка.
Амерички председник Џозеф Бајден истакао је у свом говору у Конгресу поводом 100 дана од почетка председничког мандата да Америка не жели ескалацију у односима са Русијом, али да ће Москва сносити последице због наводног мешања у америчке председничке изборе и сајбер нападе.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова саопштила је да Русија поздравља изјаву председника Бајдена о намерама да избегне ескалацију и сарађује са Русијом, али да се дела актуелне америчке администрације разилазе са њиховим речима.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала