Путин и Ердоган разговарали о испорукама руских вакцина, Карабаху, Сирији

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган
Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2021
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин разговарао је телефоном са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, саопштила је прес-служба Кремља. Двојица председника разматрала су ситуацију у Сирији, Либији, Нагорно Карабаху и пандемији вируса корона.
„Детаљно је размотрена тема борбе против епидемије вируса корона, као и епидемиолошка ситуација у Турској“, наводи се у саопштењу.
С тим у вези, Путин је нагласио спремност Русије да повећа сарадњу у вези са ковидом 19 и да већ од маја буду организоване испоруке вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V).
Разговарајући о Сирији, лидери су истакли конструктивну сарадњу двеју земаља за решавање ситуације и даљу стабилизацију у тој земљи.
„Изражено је расположење за даљи координисани рад у циљу унапређења међусиријског дијалога у оквиру Уставног комитета, као и бескомпромисне ​​борбе против остатака терористичких група у неким регионима Сирије“, додаје се у саопштењу.
„Такође су дотакнута питања решавања ситуације у Нагорно Карабаху, укључујући и у контексту рада руско-турског Центра за контролу прекида ватре и свих војних дејстава у зони сукоба“, истиче прес служба Кремља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала