Амбасадор Колумбије позван у руски МИП

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда МИП Русије
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2021
Пратите нас
Амбасадор Колумбије у Москви Лопес Кабаљеро позван је у Министарство иностраних послова Русије због оптужби Боготе да је Русија умешана у сајбер нападе, саопштио је руски МИП.
Министарство је изразило дипломати "изненађење због неоснованих изјава министра одбране Колумбије (Дијега) Молана о сајбер нападима који су изведени из Русије", наводи се у саопштењу које је објављено на сајту МИП Русије.
"Руска страна је нагласила да смо више пута предлагали колумбијским партнерима да успоставимо сарадњу у области одржавања међународне информационе безбедности. Ако колумбијска страна има потврђене чињенице о компјутерским нападима и стварно је заинтересована да открије њихово порекло, за то постоје званични канали размене информација и одговарајућа инфраструктура", саопштили су у МИП Русије.
Русија је изразила спремност за сарадњу са колумбијским колегама по свим питањима у интересу одржавања односа у духу пријатељства и узајамног поштовања.
Раније је Дијего Молано у интервјуу за листове "Мундо" и "Тијемпо" саопштио да власти земље бележе "сајбер нападе који долазе, између осталог, из Русије, са циљем подстицања насиља".
Подсетимо, Колумбију већ месец дана потресају протести због пореске реформе. За овај период погинуле су 42 особе, док су око 2.000 повређене.
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала