Ђоковић добио противника у финалу – чудесног Алекса Молчана!

© AP Photo / Darko VojinovicСловачки тенисер Алекс Молчан током турнира у Београду
Словачки тенисер Алекс Молчан током турнира у Београду - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2021
Пратите нас
Словачки тенисер Алекс Молчан, тренутно 255. играч планете, биће противник Новака Ђоковића у финалу Београд опена.
Молчан је у полуфиналу турнира који се одржава на Дорћолу савладао Аргентинца Федерика Делбониса са 2-1 у сетовима, после два часа и 44 минута тениса (4:6, 6:4, 6:4).
Двадесеттрогодишњи Словак је већ остварио своје снове у Београду, пошто је ту забележио прву АТП победу у каријери, успут остваривши и прво финале, уз прву Топ 100 победу.
Ђоковићу ће финале бити други меч заредом против једног Словака, пошто је претходно савладао доста искуснијег Андреја Мартина.
​Што се Молчановог меча са Делбонисом тиче, Словак је тек за нијансу био бољи од противника, те је победа могла да оде на обе стране.
Први сет решен је у самој завршници, пошто је Федерико искористио брејк лопте за 5:4, а потом спасао две везане за потврду брејка.
Аргентинац је имао све у својим рукама, пошто је водио са 3:1 у другом сету, али је уследила фуриозна серија Молчана који је освојио пет од од наредних шест гемова и изједначио на 1-1.
Делбонис је поново имао предност брејка у одлучујућем сету. Водио је са 4:2, али изгубио сва четири гема до краја меча, успут освојивши само шест поена.
​Молчанова недеља из снова почела је у квалификацијама, где је победио Нермана Фатића и Гомеза-Ереру са по 2-0 у сетовима.
У првом колу је преслишао Хамада Међедовића са 6:4, 6:3, да би у наредном колу декласирао Пеђу Крстина са 6:0, 6:0.
У четвртфиналу уследила је највећа победа у каријери, пошто је елиминисан Фернандо Вердаско са невероватних 6:2, 6:0, док је у полуфиналу Делбонис постао једини који је младом Словаку успео да узме сет.
Финале између Ђоковића и Молчана је на програму у недељу од 14 часова, а меч ћете моћи да пратите уживо путем текстуалног преноса Спутњик спорта.
​► Ђоковић објаснио шта га је „избацило из такта“
Комична ситуација са Ђоковићевим противником: „Мој енглески је баш лош, брате“
„Запад нас се боји због Ђоковића“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала