Најбољи односи у историји: Вучић са шефом мађарске дипломатије

© Tanjug / RADE PRELICСастанак председника Србије Александра Вучића и шефа мађарске дипломатије Петера Сијарта
Састанак председника Србије Александра Вучића и шефа мађарске дипломатије Петера Сијарта - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, на састанку са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом, да су политички односи Србије и Мађарске најбољи у историји.
Вучић је навео да је важан допринос унапређењу билатералних односа дао и изузетан лични и пријатељски однос са председником мађарске Владе Виктором Орбаном.
Председник Србије је похвалио мере које Влада Мађарске спроводи са великом одлучношћу од почетка пандемије, а ради спречавања њеног даљег ширења, те заштите здравља њених грађана и очувања економије.
Истовремено, Вучић је захвалио Мађарској на снажној и континуираној подршци коју пружа Србији на највишем политичком нивоу на европском путу, али и кроз бројне програме обука, развојну помоћ и слање експерата који помажу Влади Србије у процесу ЕУ интеграција.
Селаковић и Сијарто у обиласку Храма Светог Саве - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2021
Селаковић и Сијарто обишли Храм Светог Саве /фото/
„Посебно смо захвални на личном залагању министра Сијарта и највиших званичника Мађарске који у свим приликама истичу да Србија мора што пре да се придружи Европској унији“, нагласио је Вучић и додао да Србија остаје посвећена европском путу и спровођењу реформи које су део тог процеса.
Мађарски шеф дипломатије Сијарто истакао је изузетне односе са Србијом, као и блиску сарадњу и пријатељске односе две земље који су се поново потврдили кроз изразиту солидарност и разумевање током борбе против пандемије ковида-19.
„Можете рачунати на континуирану подршку Мађарске у процесу европских интеграција“, рекао је Сијарто. Он је нагласио да ће се унапређење сарадње Србије и Мађарске наставити преко бројних заједничких активности у многим областима, као и да ће се подићи на ниво стратешког партнерства, пренео је Танјуг.
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала