Швајцарац је опоменут, а онда је искусно притисак пребацио на Хрвата

© AP Photo / Michel EulerРоџер Федерер на Ролан Гаросу
Роџер Федерер на Ролан Гаросу - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2021
Пратите нас
Роџер Федерер, швајцарски тенисер, показао је током другог кола Ролан Гароса несвакидашње понашање пошто је ушао у расправу са судијом и ривалом са друге стране мреже, а након меча имао је и коментар упућен Марину Чилићу.
Осми тенисер света релативно лако је прошао у треће коло Отвореног првенства Француске, пошто је победио Хрвата са 3:1 у сетовима (6:2, 2:6, 7:6, 6:2).
Ипак, меч је обележила она страна Швајцарца која није често виђана до сада, а то је да је Федерер на опомену због кашњења у пријему сервиса противника бурно одреаговао.
Наведимо и да је његова фрустрација уместо звиждука карактеристичних за свађалачко понашање тенисера испраћена аплаузом са трибина стадиона „Филип Шатрије“.
„Зашто си ми дао опомену?“, упитао је Федерер судију у столици.
Некадашњи први рекет света закаснио је на ритерн, јер је му је, како је рекао, било потребно време да са једне стране терена узме пешкир да би прешао на други и започео поен.
Швајцарац је био толико изненађен да се моментално обратио и 46. тенисеру света.
„Да ли мислиш да сам спор?“, упитао је Федерер Хрвата, који му је одговорио да се спорна ситуација „десила неколико пута“.
Федерер је потом приговорио судији због тога што „није ништа рекао“ када је Чилић претходно сервирао пре него што је он био спреман, те да је требало прво да добије незваничну опомену.
„Више се нећу усудити ни да одем до пешкира“, рекао је револтирани Швајцарац.
Након победе над Хрватом, Федерер је изјавио да је по мало и сам себе изненадио добрим партијама на старту Ролан Гароса, те да није очекивао да ће играти тако добро и да ће моћи да сервира на високом нивоу.
„Био је то веома добар меч који сам одиграо. Да, било је падова, посебно у другом и трећем сету, али је било и успона и добра је ствар што сам играо много мечева као што је био овај. Зато сам и знао како да решим те падове. Имам доста искуства. Није било пријатно када је вратио брејк у трећем сету за 4:4, али сам успео да добијем сет и преломим меч“, рекао је Федерер.
У вези са спорном ситуацијом рекао је да на прву лопту није схватао шта му судија прича, те да је само начуо да је опоменут, али је имао и коментар упућен Марину Чилићу:
„Хтео сам да знам што сам опоменут јер заиста нисам имао осећај да нешто одуговлачим. Једном је Марин сервирао док ја још нисам био спреман и то чак није проблем, али није лепо. Очигледно је да је он желео да се игра брже, па је то била интересантна ситуација која је унела мало енергије“, рекао је Федерер који ће се у наредном колу Ролан Гароса састати са Домиником Кепфером.
Ђоковић скоро па непогрешив у Паризу!
Посластица за љубитеље тениса – Федерерови звукови /видео/
Нови шок на Ролан Гаросу – одустала најбоља тенисерка света!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала