Кремљ: Самит Путин-Бајден трајаће око пет сати

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2021
Пратите нас
Сусрет председника Русије и Америке, Владимира Путина и Џозефа Бајдена, трајаће четири-пет сати са паузама и променама формата, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Да, предвиђено је да преговори трају око четири, пет сати с паузама и променом формата“, рекао је Песков новинарима на редовном брифингу.
Песков је, такође, рекао да ће конференција за медије председника Путина бити одржана одмах после састанка са Бајденом.
„Не знам да ли ће бити прес конференције Бајдена, али могу званично да потврдим да ће Владимир Путин обратити медијима чим се заврше руско-амерички преговори. Време одржавања прес конференције Бајдена није нам познато“, рекао је он на питање да ли је планирано да председници одрже одвојене конференције за медије у исто време.
Портпарол Кремља је рекао да руски председник дана завршава припрему за сусрет са америчким колегом, али да без обзира на предстојећи самит ништа мању пажњу не поклања обавезама које се тичу унутрашње политике.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 12.06.2021
Путин: Не изненађују ме Бајденове изјаве о мени
Раније данас помоћник руског председника Јуриј Ушаков открио је детаље сутрашњег самита у Женеви.
Самит ће почети у 13.00 часова по средњоевропском времену у вили ла Гранж.
Како је објаснио, Путина у вили Ла Гранж дочекује председник Швајцарске, затим долази Бајден, потом следи традиционално заједничко фотографисање, затим ће се обратити председник Швајцарске који ће поздравити учеснике самита, након чега ће председници Русије и САД прећи у библиотеку у приземљу и почеће самит.
Према речима Ушакова, преговори ће се састојати из три дела.
„Прво ће се одржати разговор у уском формату, затим преговори у проширеном саставу који ће имати наставак: уски формати, проширени састав, затим кратка пауза након чега ће се преговори наставити. Након тога стране ће организовати прес-конференцију, свака за свог председника, и на том ће се самит завршити“, рекао је Ушаков.
Прочитајте још:
 
 
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала