УЕФА пресекла: Гол у гостима више не постоји!

CC0 / Unsplash / Фудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Пратите нас
Европска кућа фудбала УЕФА донела је коначну одлуку о укидању правила гола у гостима, које ће ступити на снагу у сезони 2021/22.
Навијач са ЛГБТ заставом улетео на терен у току интонирања химне Мађарске – ЕУРО 2020 - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2021
Орбан није гледао утакмицу Мађарске због дугихин боја на Алијанц арени
Месецима се спекулисало о поменутој промени, било је јасно да ће се нешто догодити, да би после чак 56 година у седишту УЕФА правило гола у гостима отишло у историју. 
на захтев великог броја клубова, фудбалских тренера и стручњака то правило је укинуто. Оно је донето 1965. годне у Купу победника Купова, како би се избегла трећа утакмица у случају два нерешена идентична исхода. 
Уколико се догоди да клубови постигну идентичан број голова, одмах ће се играти два продужетка по 15 минута, а услучају да и ту резултат буде исти, приступиће се извођењу једанаестераца.
​„Правило гола у гостима било је саставни део УЕФА од 1965. године, међутим писање о његовом укидању покренуто је на многим састанцима током година иза нас. Није било једногласно, али многи тренери и навијачи, и фудбалери су се изјаснили о укидању овог правила“, саопштила је УЕФА, а за укидање поменутог правила залагао се управо председник УЕФА Александер Чеферин.
► Терзић открио детаље разговора са Вучелићем
► Познати сви парови осмине финала – „гореће“ у Севиљи, Лондону и Копенхагену
► Пале се машине – црвено и црно-бели отпутовали на припреме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала