Руски амбасадор: Русији не требају услуге од Америке, већ поштовање

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаАмбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов
Амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Пратите нас
Русији нису потребне услуге нити помоћ САД, већ поштовање током изградње узајамно корисних односа, изјавио је амбасадор Русије Анатолиј Антонов током предавања на Мидлбери институту који се бави проучавање међународних проблема.
"Нису нам потребне неке посебне услуге или помоћ САД, али за изградњу узајамно корисних односа потребно је поштовање. Очекујемо да се наши интереси узимају у обзир", рекао је Антонов.
"У тренутној турбулентној глобалној ситуацији треба да научимо да сарађујемо ради безбедности и просперитета Руса и Американаца. Руска страна је спремна за такав рад", додао је он.
"Опасности и проблеми са којима се суочавају Русија и САД захтевају од њих сарадњу. Наравно, за нас је недопустива тачка гледишта неких људи у Вашингтону да се наша држава може искористити када је то потребно, а затим склонити у страну и чак клеветати када она не може да буде од користи за америчке интересе", рекао је он.
Он је изразио наду да ће позитивни импулс са самита председника две државе у Женеви 16. јуна бити материјализован.
Амбасадор је нагласио да Русија сматра да треба урадити све што је потребно како би се спречио било какав конфликт са САД, који би могао да ескалира "до нуклеарног нивоа". Он сматра да потврда (на крају самита у Женеви) формуле која је израђена пре 35 године како би се спречио нуклеарни рат и теза да је немогуће победити у њему даје вектор заједничких напора Москве и Вашингтона у правцу "веће одговорности у међународним пословима".
Прочитајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала