Кривична пријава против Теодосићевог брата за покушај силовања

© Depositphotos.com / BilliondigitalСудски чекић на великом броју докумената
Судски чекић на великом броју докумената - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
Због сумње да је извршио покушај кривичног дела силовање, данас је Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву поднета кривична пријава против директора хотела "Црни врх" Јована Теодосића (36), иначе рођеног брата познатог кошаркаша Милоша Теодосића, речено је Тањугу у том тужилаштву.
Кривичну пријаву против њега поднела је бивша радница тог хотела И.Р. (43), која тврди да ју је Јован Теодосић напаствовао 4. децембра 2019. године у њеној спаваћој соби, током пробног рада, пред отварање хотела.
У тужилаштву за Танјуг кажу да ће оштећеној бити додељен статус посебно осетљвог сведока, као и да ће тужилаштво наложити све радње предвиђене законом, ради прикупљања информација и обасвештења ради утврђивања има ли елемената кривичног дела.
Оштећена И.Р. данас је кривичну пријаву поднела у присуству својих пуномоћника, адвоката Драгослава Љубичановића и Јоване Турковић.
У кривичној пријави, поред осталог се наводи да је Јован Теодосић око 2 сата после поноћи 4. децембра 2019. године у хотелу "Црни врх" на Дивчибарима у соби у којој је оштећена у то време, током пробног рада хотела живела, покушао да је обљуби употебом силе и претње да ће угрозити њен телесни интегритет.
Након тога покушаја, он је оштећеној рекао да ће то чинити сваке ноћи, а она је, услед преживљеног догађаја претрпела психичку и физичку трауму.
Због тога, како се наводи у пријави није смела одмах да иступи и поднесе кривичну пријаву против осумњиченог, који се према њој и према другим запосленима понаша као "силеџија".
Јован Теодосић је власник и директор привредног друштва Спорт Агент ДОО Београд, у склопу којег послује хотел „Црни врх“ на Дивчибарама, а у ком је И.Р. радила као запослена у рачуноводству.
Хотел је отворен 22. децембра 2019. године, а у периоду пред отварање, запослени су имали радну обавезу да бораве и живе у хотелу.
Иначе статус посебно осетљивог сведока додељује се сведоцима или жртвама кривичних дела за које постоји потреба због посебних околности које у сваком конктретном случају цени наглежни орган, у зависности од фазе поступка, тужилаштво или суд.
У овим случајевима жртве могу да добију пуномоћника о трошку државе, могу исказ да не дају пред окривљеним и његовим браниоцем, већ из своје куће, или у посебним просторијама тужилаштва или суда, или путем видео-линка.
Могу да буду испитани и уз подршку стручњака попут психолога, социјалних радника...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала