Драма на шинама: Преврнуо се вагон са сумпорном киселином код Бора, исклизнуо вагон код Грделице

CC0 / Pixabay / Цистерна на железници
Цистерна на железници - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2021
Пратите нас
На прузи између Бора и места Заграђе данас се преврнула вагон цистерна са сумпорном киселином и у том инциденту није било повређених, саопштила су данас железничка предузећа Србија карго и Инфраструктура железнице Србије.
На делу пруге између Бора и Заграђа, у 14.50 часова, дошло је до исклизнућа и превртања на бок прве вагон цистерне од локомотиве, и железнички саобраћај на том делу пруге тренутно је у прекиду.
„При овом акциденту примећено је цурење из цистерне, па су одмах на лице места изашле специјализоване ватрогасне екипе и екипе МУП - а, које су обезбедиле и заштитиле област и место цурења“, наводи се у саопштењу.
У саставу теретног воза број 53753 који је за шабачки „Еликсир“ саобраћао из Бора за Прахово, било је 18 вагон цистерни, које су у власништву компаније „Еликсир“.
На лице места изашла је и заједничка железничка комисија за ислеђивање ванредних догађаја, која ће утврдити узрок овог исклизнућа, као и стручне службе компаније „Еликсир“, пренео је Танјуг.

Исклизнуо вагон код Грделице, нема повређених

Један вагон из састава путничког воза који је саобраћао из Предејана за Грделицу данас у 14:35 сати код Грделице је исклизнуо са пруге, а нико од 11 путника колико их је било у тренутку исклизнућа, није повређен, саопштено је из Инфраструктуре железнице Србије.
У саопштењу се наводи да су неки од путника сами наставили даље путовање, док су за преостале путнике Србија Воз и Инфраструктура железнице Србије обезбедили друмски превоз.
Железнички саобраћај на овој деоници тренутно је у прекиду а, како наводе из Инфраструктуре железнице Србије, на место исклизнућа требало би да стигне њихов помоћни воз, како би што пре биле отклоњене последице исклизнућа и створени услови за поновно успостављање саобраћаја.
Узроке исклизнућа, како се наводи у саопштењу, утврдиће железничка комисија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала