Америчка компанија предложила Украјини да се на простору те државе тестира препарат против короне

CC0 / Пиксабеј / Лек за вирус корона
Лек за вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2021
Пратите нас
Америчка компанија предложила је Украјини да се на њеној територији спроведе клиничко тестирање препарата против вируса корона, саопштио је главни епидемиолог Украјине Игор Кузин.

„Обраћали су нам се из иностранства са предлозима да се овде спроведу клиничка тестирања лекарских препарата. Постоји национални регистар клиничких тестирања у којем се одмах могу видети која све клиничка тестирања се званично изводе у Украјини. Та сфера је добро регулисана и транспарентна. Уз то, на сајту Министарства здравља се могу видети одговарајући налози. До сада су пет таквих истраживања завршена, већи део је још увек у процесу или тек почињу. На пример, Украјини се 12. јула обратила корпорација из САД са предлогом да се код нас обави клиничко тестирање препарата за превенцију и лечење ковид 19“, рекао је Кузин у интервјуу порталу "Апостроф".

Он је нагласио да таква истраживања не иницирају државе, "између осталог због могућег конфликта интереса са произвођачем у сфери набавки лекова". Углавном, таква истраживања иницира фармацеутски сектор.
Застава Руске Федерације вијори се на тврђави у Звечану. - Sputnik Србија
Све о Русији

... прочитајте овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала