Америка увела нове санкције против сиријских обавештајних структура

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаДамаск у Сирији
Дамаск у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2021
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе увеле нове санкције против Сирије које су усмерене на поједина одељења војне обавештајне службе у земљи и лица повезана са њима, саопштено је на сајту америчког Министарства финансија.
Америка је увела нова ограничења против осам физичких лица, од којих је шесторо држављана Сирије. Готово сви су службеници обавештајних служби земље. Још две особе против којих су уведене санкције су држављани Таџикистана и Турске.
Америчка патрола код налазишта нафте у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2021
Русија: Америка наставља са шверцом сиријске нафте
Поред тога, САД су увеле санкције против неколико институција казнено-поправног система Сирије и неколико одељења сиријске војне обавештајне службе.
У саопштењу америчког Министарства финансија наводи се да ће САД настојати да осигурају да санкције које су увеле против Сирије не лише њене грађане могућности приступа међународној хуманитарној помоћи.
САД су увеле нове санкције против Сирије према „Цезар закону“ 1. јуна, „који омогућава примену оштрих економских санкција како би Асадов режим и његове присталице били одговорни за своје бруталне акције против сиријских грађана“.
Санкције су укључиле председника Сирије Башара Асада и његову супругу. Касније су санкције уведене и против сина лидера Сирије.
Прочитајте још:
Америка увела нове санкције првој дами Сирије
Лавров: Незаконито оружано присуство САД у Сирији
Војна и нафтна индустрија Сирије на мети америчких санкција
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала