Љиљана Благојевић добитница награде „Павле Вуисић“

© Жељко ЈовановићЉиљана Благојевић у улози Васе Железнове и Сузана Лукић као њена кћи, Људмила Сергејевна
Љиљана Благојевић у улози Васе Железнове и Сузана Лукић као њена кћи, Људмила Сергејевна - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Пратите нас
Глумица Љиљана Благојевић добитница је овогодишње награде „Павле Вуисић” за изузетан допринос уметности глуме у домаћем играном филму, саопштено је из Удружења филмских глумаца Србије.
Награду, која се састоји од плакете са ликом Павла Вуисића, монографије и документарне филмске историје о добитнику, биће по традицији уручена на отварању Фестивала глумачких остварења играног филма „Филмови“.
Једна од најбољих српских глумица филмску каријеру отпочела је 1978. године епизодном улогом у остварењу „Бошко Буха“ редитеља Бранка Бауера. Прву главну улогу одиграла је у филму Емира Кустурице „Сјећаш се се Доли Бел“ 1981. године, награђеног Златним лавом на Венецијанском филмском фестивалу.
Као првакиња Народног позоришта одиграла је преко 60 улога, снимила је више од 50 филмова, тренутно ради на снимању филма и серија „Хероји Халијарда“ редитеља Радоша Бајића.
Позната глумица коју је вест о великом признању затекла на одмору, после ког следи припрема за улогу у криминалистичкој серији „Кључ”.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала