Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија, 1920
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Јужна Кореја приредила сензацију у Токију!

© AP Photo / Frank AugsteinОдбојкашице Јужне Кореје – ОИ Токио
Одбојкашице Јужне Кореје – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Пратите нас
Женска одбојкашка репрезентација Јужне Кореје направила је сензацију победивши Турску у четвртфиналу Олимпијских игара – 17:25, 25:17, 28:26, 18:25, 15:13.
Очекивала се рутинска победа актуелних вицешампионки Европе јер су доста искуснија и квалитетнија екипа од Јужне Кореје, али то се на терену није видело.
Кореја, која је између осталог била у групи са Србијом, одиграла је на спектакуларном нивоу, све девојке су дале допринос, а најбоља је била капитен Јеон Кунг Ким са 26 поена.
Ким је прва звезда Јужне Кореје, једна је од бољих коректорки света, али годинама није могла сам да вуче репрезентацију, те су одбојкашице ове државе углавном завршавале такмичење у групи или на старту нокаут фазе.
Ипак, овога пута коцкице су се поклопиле, поред Ким одлично је одиграла и Парк, а допринос су дале и Јанг, Јеонг и Ким (Хеђин).
Утакмица није добро кренула у за Кореју, Турска је без проблема освојила први сет и утисак је био да ће наставити у истом ритму.
Међутим, Кореја се пробудила и добили смо неочекивани спектакл у Аријаке арени. Преокренуле су резултат, повела 2-1, али нису успеле да заврше меч у четири сета, те је „мајсторица“ одлучила победника.
У петом сету Турска је имала три поена предности (6:3), али ни то јој није било довољно. Јужна Кореја се вратила и на крају славила 15:13.
У полуфиналу их очекује дуел против Бразила или Русије. У другом полуфиналу састају се Америка, која је рутински победила Доминикану, и бољи из сусрета Србија Италија.
Наше одбојкашице на терен излазе у 10.00 по средњеевропском времену.
Детаљ са утакмице САД – Аустралија, ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Србија против Америке за финале Игара!
Одбојкаши Француске славе победу против Пољске - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Француска елиминисала светског шампиона!
Италијански одбојкаш - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2021
Олимпијске игре у Токију
Шок – крај за вицешампионе из Рија!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала