Олујно невреме у Хрватској: Пијавица и град, ветар рушио стабла и кровове /видео, фото/

Пратите насTelegramOdyssey
Најављено невреме стигло је у Хрватску. Цела земља ће бити под ударом лошег времена, а према најавама најгоре ће бити на Јадрану, за који је на снази наранџасти аларм. Остали део Хрватске је под жутим упозорењем.
Невреме праћено кишом и јаким ветром захватило је нешто пре 9 сати подручје Ђаковштине и рубне делове града Осијека. Ветар је рушио дрвеће на путеве, електричне водове и кровове кућа.

Нестало струје, стабла падала на путеве

Цивилна заштита објавила је како је олујно невреме праћено грмљавином и јаким ветром у 08.35 захватило Вуковарско-сремску жупанију. Забележене су штете на електричној мрежи широм жупаније и прекид напајања елeктричном енергијом, штете на приватним стамбеним објектима и пословним зградама и већи број оборених стабала. Нису забележене штете због велике количине воде.
Изузетно јак ветар проузроковао је штету и на појединим објектима у винковачком и вуковарском подручје, при чему је ветар ломио крошње дрвећа, с којих је носио лимени кров. Оштећени су и поједини аутомобили услед пада грана и лимова с кровова. Јака киша проузроковала је проблем с одводима у појединим домаћинствима на нижим подручјима.
Државни хидрометеоролошки завод издао је за данас, 5. августа наранџасто упозорење за подручје осјечке, ријечке, книнске, сплитске и дубровачке регије. На подручју осјечке регије изражени пљускови с грмљавином и краткотрајно јаким и олујним ударима ветра. Могућност бујичних и урбаних поплава, и града, преноси Јутарњи лист.
На подручју книнске регије локално обилна киша и изражени пљускови с грмљавином, локално обилном оборином у кратком времену и краткотрајно олујним ударима ветра. На подручју ријечке, сплитске и дубровачке регије изражени пљускови с грмљавином и краткотрајно олујним ударима ветра.

Забележене пијавице и локално обилна киша

У Трсту и на Умаштини забележене су две пијавице, но нису дотакле површину. Након проласка нестабилности почео је да дува умерен и јак западни ветар који је значајно подигао валовитост мора, но према тренутним информацијама нема штета.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала