ЦСКА прави страшан тим – Швед се вратио кући!

© Фото : fiba.basketballРуски репрезентативац Алексеј Швед
Руски репрезентативац Алексеј Швед - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Пратите нас
Руски кошаркаш Алексеј Швед званично је нови играч ЦСКА, саопштио је руски клуб. После девет година, Швед је одлучио да у новој сезони поново обуче дрес руског Евролигаша и врати се у клуб у ком је започео професионалну каријеру.
„Срећан сам што се враћам кући у најјачи клуб у Европи. Надам се да ћемо постићи највише резултате заједно. Чека нас напорран рад. Једва чекам почетак сезоне и хоћу да се вратим на паркет у бојама ЦСКА“, рекао је Швед након потписивања уговора.
Рус је са ЦСКА потписао уговор на једну годину уз могућност продужетка сарадње, а у Москву је дошао после шест сезона у Химкију.
У досадашњој каријери, играо је за Минесоту, Филаделфију, Хјустон и Њујорк.
Швед је један од најбољих руских кошаркаша у протеклој деценији, на неколико првенствана носио је сâм Русију и велика је штета што је шест најбољих година провео у Химкију са којим ниједном није успео да дође до завршнице Евролиге.
Годинама је један од најбољих поентера Евролиге, али многи су му замерали да не игра тимску кошарку и да због тога екипе у којима игра нису у стању да направе добар учинак.
Повратком у ЦСКА жели да промени такав наратив, има 32 године и још неколико добрих сезона испред себе. Швед је са Московљанима освојио Евролигу пре тринаест година и покушаће да понови исти успех.
ЦСКА је овог лета довео сјајног Литванца Мариуса Григониса, уговоре су продужили Фохтман, Лундберг, Курбанов... те ће и следеће године бити главни кандидати за врх Европе.
Руски репрезентативац Алексеј Швед - Sputnik Србија, 1920, 13.07.2021
Руски суперстар се враћа кући
Милош Теодосић и Денис Шрудер на утакмици између Србије и Немачке, Еуробаскет 2015 - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2021
Америка се смеје Немцу који је „изгубио“ скоро 80 милиона долара
Јелена Брукс, капитенка српске кошаркашке репрезентације - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2021
Јелена Брукс добила мурал /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала