- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

На коме ће САД и НАТО да искале бес због авганистанског шамара I Свет са Спутњиком

Пратите нас
Дебакл у Авганистану задао је тежак ударац репутацији САД и НАТО. Сцене панике и хаоса с аеродрома у Кабулу мучно су сведочанство неспособности америчке и НАТО војске да изврше бар нормалну евакуацију својих трупа и цивила који желе да напусте Авганистан.
О неоствареним циљевима бесмисленог покушаја уподобљавања Авганистана западним стандардима демократије да не говоримо.
Самоувереност НАТО је после Авганистана прохујала са вихором, Алијанса је изгубила контролу над самом собом, оцењују у Москви. Могу ли САД и НАТО да поврате пољуљану репутацију и на коме ће искалити бес због авганистанског шамара? Који ће се део света следећи наћи на списку западних експеримената? Како ће изгледати Авганистан под талибанима (покретом забрањеном у Русији) и шта ће и куд ће они који не желе да се живе у "Талибанистану"? Како ће повратак талибана утицати на светски поредак?
Последице ситуације у Авганистану у емисији "Свет са Спутњиком" анализирају уредник у дневном листу "Политика" Бојан Билбија, др Илија Кајтез професор на Факултету за међународну политику и безбедност, Јован Ковачић из организације „Ист-вест бриџ“ и аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Свет са Спутњиком 25.08.2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала