- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров одговорио Зеленском: Ваше изјаве нису одраз интелигенције

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да украјински политичари вежбају „вербалну еквилибристику“, а њихове изјаве о историјским темема, као и изјава председника Украјине Владимира Зеленског о руском гасу да је „најпрљавији на свету“ - нису одраз интелигенције.

„Данас украјинске колеге вежбају неку врсту вербалне еквилибристике – те сматрају да је Кијевска Русија њихов исконски назив, те говоре да је покрштавање Кијевске Русије украјински празник, и тако даље. То је тужно. Сам председник Зеленски даје некакве изјаве да је наш гас најпрљавији на свету. Генерално, то није одраз интелигенције, ако ћемо искрено“, рекао је руски министар.

Према његовим речима, Кијев се води жељом да вештачи одржи и повећа русофобичну реторику и активност како би Запад и даље подржавао украјинску власт.
Он је истакао да Мински споразуми немају алтернативу за решавање кризе у Донбасу, додајући да су све документе добровољно потписали учесници и једногласно их је одобрио Савет безбедности УН.
„Када украјинска држава и за време Порошенка и за време Зеленског чини све да забрани самој себи да реализује Минске споразуме ми на то скрећемо пажњу оних који су их заједно са нама састављали, пре свега Немачкој, Француској и другим западним земљама које на сваки начин оправдавају кијевски режим“, прецизирао је Лавров.
Како је додао, Запад је одиграо на карту актуелних кијевских власти и изгубио, али им још "није згодно" да одустану од ње.
Подсетимо, украјински председник Владимир Зеленски налази се у радној посети Америци. На састанку са америчком министарком енергетике Џенифер Гренхолм поновио да сматра да је руски гас „најпрљавији на свету“.
Гасно чвориште у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2021
Руски дипломата: Ако Украјина не жели транзит гаса, Русија може и без ње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала