- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Нафташи спремили предлоге за измену акцизне политике

CC0 / Pixabay / Бензинска пумпа
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 16.09.2021
Пратите нас
Удружење нафтних компанија Србије припремило је неколико могућности за измену акцизне политике.
Разлог је да би се, како кажу, пре свега растеретила привреда, али и искористили расположиви потенцијали за повећање промета горива.

„На читаву ствар не гледамо једнострано, тако да ћемо предложити измене које ће средњорочно и дугорочно допринети расту буџетских прихода“, каже генерални секретар УНКС-а Томислав Мићовић.

Он, између осталог, истиче да би политику акцизног опорезивања требало што пре ускладити са захтевима директива ЕУ у овој области, наравно, уз уважавање специфичности домаћег тржишта, пише портал Енергија Балкана.
„Акцизном политиком би требало подстаћи потрошњу еколошки прихватљивих горива, али и водити рачуна о очувању међусобне конкурентности различитих енергената, како би се на тржишту очувало што више различитих извора енергије“, каже Мићовић.
Истиче да би требало да престанемо да политику акцизног опорезивања енергената посматрамо искључиво као инструмент за повећање буџетских прихода.
Због тога би, додаје, у евентуалну ревизију акцизне политике морали да се укључе и други ресори, пре свега, енергетике, заштите животне средини и саобраћаја.
Бензинска пумпа - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2021
Подкаст
Шта, заправо, плаћамо у малопродајној цени течних горива? | Енергија Спутњика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала