- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Дигитална апокалипса: Шта је показао пад Фејсбука I Свет са Спутњиком

Пратите нас
Пад Фејсбука и сервиса који му припадају, Инстаграма и Воцапа, за непуних седам сати колико је трајао, покренуо је бројне теорије завере, али и наговестио какав би хаос изазвала дигитална апокалипса у којој би нестале социјалне мреже и интернет средства комуникације.
Несрећни дан за Фејсбук, у ком је његов оснивач Марк Закерберг због прекида у раду сервиса изгубио шест милијарди долара, догодио се у дану кад је објављен интервју узбуњивача и бивше менаџерке компаније Френсис Хоген, која је изашла са тврдњом да та фирма ставља интересе профита изнад интереса јавности.
А у јеку пада Фејсбука портал Прајваси аферс открио је да се на популарном хакерском форуму продају подаци више од милијарду и по корисника те мреже.
Колико су убедљива објашњења Фејсбука да је разлог прекида рада ненамерна грешка или саботажа инсајдера? Откуд теорије завере? Зашто је сведочење бивше менаџерке Фејсбука дигло толико прашине? Како социјалне мреже утичу на психу, посебно деце и младих? Да ли је мрак на Фејсбуку изазвао толику панику јер је показао како би изгледао сајбер рат? Није ли време за национални интернет суверенитет?
Ово су нека од питања на која ћемо одговоре потражити у емисији „Свет са Спутњиком“ чији су гости, Војислав Родић, директор предузећа И Нет и проф Станко Црнобрња са Факултета за медије и комуникацију.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Свет са Спутњиком, 06.10.2022.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала