Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти са европосланицима: Операција изведена 13. октобра била нормалан рад полиције

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
Пратите нас
Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти рекао је у разговору са делегацијом Европског парламента да је операција 13. октобра представљала нормалан рад полиције тврдећи да је посао обављен "професионално и према законским процедурама".
Како преноси Косово онлајн, европски посланици које је предводила представница за Косово Виола фон Крамон, били су заинтересовани за операцију косовске полиције од 13. октобра, а Курти је пренео да је то била операција "против кријумчарења и криминала" и да обухвата 26 различитих локација на целој територији, од којих пет у Северној Митровици.
Курти је захвалио делегацији Европског парламента на спремности да прате изборни процес који ће бити одржан сутра и изразио очекивање да ће локални избори у покрајини протећи мирно.
Поводом интересовања европосланика за разговоре са Београдом, Курти је рекао да разговори немају алтернативу, али је поновио и да признавање независности такозваног Косова од стране Србије нема алтернативу.
дијалогу у Бриселу ми смо за ново поглавље у нормализацији односа између наше две земље, где нерешена питања решавамо међусобним признавањем", додао је Курти.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала