- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Гурају ли Србију пред „тренутак истине“ — или Запад или Русија I Свет са Спутњиком

© Sputnik / СпутњикЗастава Србије
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Згуснути догађаји на Балкану, од учесталих провокација на северу Космета, до нових варничења у босанском караказану, као да гурају регион на ивицу нових сукоба. Поједини западни експерти упозоравају да стиже „тренутак истине“ за Србију и време кад ће морати коначно да се определи — или Запад, или Русија.
Логично је очекивати да ће се озбиљније разговарати о томе где је будућност Србије — да буде Путинов пријатељ или истинска европска нација, грми бивши амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби. А нови амерички изасланик за Балкан Габријел Ескобар поручује из Будве: имамо дипломатске и политичке механизме којим ћемо се супротставити мешању Русије у унутрашње ствари Црне Горе.
Да ли поједини центри моћи преко подршке агресивним акцијама косовске полиције шаљу поруку не само Србији, већ и Русији? Каква нова искушења Запад спрема Републици Српској? Могу ли у томе да прескоче став Москве и Пекинга? Имају ли они који прибегавају претњама и реалне инструменте да их остваре? Треба ли Србија да стрепи од „крсташа“ у новој офанзиви САД на Балкану, оличених у прекаљеним проалбанским лобистима попут новоименованог америчког амбасадора Кристофера Хила?
Ово су нека од питања на која ћемо одговоре потражити у новом издању емисије „Свет са Спутњиком“, чији су гости проф. др Драган Симеуновић са Факултета политичких наука, политиколози Александар Павић и Војислав Савић, као и Владан Павићевић, стручњак за безбедност.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Свет са Спутњиком, 20.10.2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала