- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Повећава се ризик од сукоба НАТО и Русије на Црном мору | Од четвртка до четвртка

Пратите нас
Москва упозорава да се због појачавања снага НАТО у близини Русије повећава ризик од сукоба на Црном мору. Напето и на белоруско-пољској граници, Лукашенко упозорава на покушаје наоружавање миграната, а ЕУ прети санкцијама. Док Немачка и Велика Британија не одустају од запаљиве реторике према Додику, Турска показује висок степен разумевања.
О овим темама у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четврткаНаташа Милосављевић разговарала је са директором Евроазијског безбедносног форума професором доктором Митром Ковачем. Питали смо га шта раде амерички бродови на Црном мору хиљадама миља далеко од својих база? У Москви наводе да су спремни да узврате — какав би то био сукоб? Шта би за Америку значиле поморске базе у Румунији и Бугарској? Зашто ЕУ не помогне Белорусији у решавању кризе са мигрантима?
Шта је утицало на то да специјални изасланик америчког председника за Западни Балкан Габријел Ескобар промени реторику према Милораду Додику? Да ли је БиХ поприште утицаја западних сила? Може ли Турска пре него Запад да донесе стабилност у БиХ? Да ли су САД окренуле леђа црногорском председнику Милу Ђукановићу и ко је утицао на одлуку македонског премијера Зорана Заева да остане на тој функцији?
Од четвртка до четвртка Митар Ковач
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала