Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева: Кризни штаб ове недеље о томе да ли су потребне додатне мере

© Sputnik / Лола ЂорђевићАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2021
Пратите нас
Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће током ове недеље бити одржана седница Кризног штаба на којој ће се разговарати о епидемиолошкој ситуацији и да ли су потребне или не неке додатне мере.
На питање новинара да ли се увођење ковид пропусница на 24 сата код нас одлаже због политичке ситуације у Србији, иако су такав режим увеле многе европске земље, Брнабићева истиче да се ни пре, а ни сада одлуке о увођењу мера не доносе на основу политичке калкулације.

"Мало ми је мука да одговарам на та тенденциозна питања, када смо имали локдаун причали сте да смо садисти и да нема разлога за радикалне мере. Сада када покушавамо да имамо здраву нацију, опет ме оптужујете за политичку калкулацију. Тренутно нисмо у жаришту у Европи, имамо ситуацију која се смирује, улазимо у најтеже месеце, децембар и јануар, са све бољом и стабилнијом епидемиолошком ситуацијом. То јесте неки успех наше политике колико год неко не желео то да призна", рекла је премијерка.

Како каже, изузетно је важно да се нађе добар баланс између заштите здравља и живота и економије, али да мора да се води рачуна и о менталном, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала