- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Нико није против вакцинације: Шта су руски "антиваксери" одговорили лекарима

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцина „Спутњик Ве“ произведена на Институту „Торлак“
Вакцина „Спутњик Ве“ произведена на Институту „Торлак“ - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
Пратите нас
Писмо лекара противницима вакцинације у Русији изазвало је бројне реакције. Прозвани политичари, јавне личности и глумци једнодушно поручују да нису против вакцинације, него само за слободу избора.
Једанаест руских лекара који раде у инфективним болницама написали су отворено писмо јавним личностима - противницима вакцинације против вируса корона са предлогом да посете инфективне болнице и својим очима се увере каква је епидемиолошка ситуација у земљи.
Преносимо неке од реакције прозваних јавних личности:
Петар Толстој – потпредседник Државне думе Русије
"Тема борбе против вируса није само медицинска. Ја у свом ставу о потреби вакцинације полазим од става нашег председника Владимира Путина који је више пута говорио о добровољности такве одлуке за сваког грађанина. Свака одлука о здрављу човека треба да буде свесна и слободна… Вирус се може победити само заједничким снагама, доследно и отворено одговарајући на многобројна питања и сумње које често изазивају недоследни ставови оних који убеђују грађане да се вакцинишу или невакцинишу", изјавио је Толстој.
Председник Комунистичке партије Русије Генадиј Зјуганов
"Желим да нагласим да никад нисам био против вакцинације, не знам ко је смислио ту бајку", рекао је Зјуганов.
"Наша политичка фракција има 57 људи, од којих су 42 преболела ковид, док смо двојицу изгубили. Вакцинисана је 31 особа, док је њих осам примило бустер дозу, међу којима сам и ја. Три пута сам примио вакцину, од самог почетка сам их убеђивао да треба да се заштите од тешке болести", рекао је Зјуганов.
Председник "Праведне Русије" Сергеј Миронов
"Ја нисам антиваксер, већ присталица добровољне вакцинације. Власт је изгубила поверење и силом га не може повратити", написао је Миронов на твитеру.
Познати руски новинар Оскар Кучера
"Чудно је ово писмо. У писму ме позивају да да посетим "црвену зону" оболелих од ковида. Тј, ти људи су из неког разлога закључили да ја негирам болест. Нипошто. Међутим, да могу могао бих исто тако да позовемо људе у "црвену зону" где леже оболели од туберкулозе, упале плућа, онколошких болести. И они исто умиру. Али не терају ме да се вакцинишем од тих болести, а много је већа смртност од њих", рекао је новинар.
Он се заложио за слободу избора човека шта да ради са својим телом, али је у исто време подржао своју мајку која се вакцинисала.
Марија Шукшина - глумица и носилац ордена заслужних грађана I степена
Глумица је на фејсбуку написала да људи који су прозвани у писму нису никакви антиваксери, нису против процеса вакцинације, већ против "процедуре њене реализације".
"Нисмо против вакцине, већ против учешћа у експерименту неистражене вакцине. То су различите ствари", написала је она.
"Сматрам погрешним жељу политичких стратега да изазову сукоб условних ваксера и антиваксера… Предлажем да сви заједно напишемо писмо председнику Русије са захтевом да се прекине диваљање у медијима и на свим федералним каналима", додала је уметница.
Ковид болница у руском граду Расказово - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2021
РУСИЈА
Оригиналан потез руских лекара према јавним личностима које неће да се вакцинишу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала