- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

На Косову и Метохији ове године поједено два милиона килограма кекса из централне Србије

© Tanjug / MIRJANA MITROVICСрпски производи на полицама радњи у Косовској Митровици
Српски производи на полицама радњи у Косовској Митровици  - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2021
Пратите нас
Током ове године грађани јужне српске покрајине су конзумирали два милиона килограма кекса из централне Србије, вредности пет милиона евра, пише Коха.
Од почетка године из централне Србије је на Косово и Метохију ушла роба укупне вредности осам милиона евра, од чега је пет милиона дато на увоз два милиона килограма кекса и слаткиша.
Портпарол царине Адриатик Ставилеци каже да је у процентима количина робе извезена из централне Србије остала иста, као и да је увоз фокусиран на прехрамбену индустрију, али да има и индустријских производа.
С друге стране, каже он, у централну Србију се извозе углавном воће, поврће и грађевински материјали, пренео је Косово онлајн.
Према подацима Агенције за статистику, Косово и Метохија се и даље суочава са великим трговинским дефицитом, будући да последњи подаци за 2021. годину показују да је допринос извоза са земљама ЦЕФТА био више од 24 милиона евра, док је увоз био скоро 90,3 милијарде евра.
Средином новембра министарка индустрије, предузетништва и трговине привремених институција у Приштини Розета Хајдари најавила је „нове мере на неке производе који се увозе из Србије“, пре свега на кондиторске производе, а са циљем да се заштите локални произвођачи.
ЕКОНОМИЈА
Приштина маше новим мерама: Сметају им слаткиши и кекс из централне Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала