Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Специјални истражитељи раде на расветљавању случаја скрнављења српског гробља код Грачанице

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIПолиција самопроглашене државе Косово
Полиција самопроглашене државе Косово  - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
Пратите нас
Полиција у Приштини је саопштила да су поред истражитеља Полицијске станице у Грачаници, на расветљавању околности скрнављења споменика на православном гробљу у Кишници ангажовани и специјални истражитељи са регионалног нивоа, преноси Економија онлајн.
Тужилац Основног тужилаштва – Одељење за тешка кривична дела у Приштини наложио је покретање поступка у вези са тим кривичним делом.
Наводи се да је полиција јуче одмах по добијању обавештења и пријаве случаја реаговала са највећом озбиљношћу, а да су на лице места изашле надлежне екипе за увиђај, укључујући и форензичку технику, где су констатована оштећења на појединим гробовима припадника српске заједнице.
У полицији кажу да се залажу за што бржи завршетак и најпрофесионалнију истрагу тог случаја, расветљавање свих околности и што пре извођење пред правосуђе починилаца тог, како наводе, ружног дела.
„Такође, подстичемо све грађане без разлике, уколико поседују било какве информација у вези са овим питањем, да их поделе са полицијом како би се такви случајеви брже откривали и више никада не би поновили“, наводи се у саопштењу, пренео је портал Косово онлајн.
Како је саопштено, јуче је 15.10 у Полицијској станици у Грачаници једна жена пријавила да је била на гробљу у селу Кишница и да је видела да су неки споменици оштећени.
Манастир Високи Дечани је задужбина краља Стефана III Дечанског и цара Душана. Градња је завршена 1335. године, а фреске су завршене око 1350. године. Манастир је посвећен Христу Пантократору и Вазнесењу Господњем - Спасовдану. - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
СРБИЈА
„Тужан показатељ верске нетолеранције“: Високи Дечани о скрнављењу српског гробља код Грачанице
Оскрнављено православно гробље на Косову и Метохији - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
СРБИЈА
Оскрнављено српско гробље код Грачанице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала