- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши председник Бугарске: Народ ће подржати министра који је против НАТО снага у земљи

© Фото : Wikipedia/Alexdevil Аеродром у Софији, Бугарска
Аеродром у Софији, Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2021
Пратите нас
Бивши председник Бугарске Георги Пирванов поздравио је став министра одбране земље Стефана Јанева који је рекао да би распоређивање НАТО снага у Бугарској створило напетост у региону, рекавши да би га требало саслушати.
Како је рекао Пирванов, Бугарска је увек исказивала солидарност са НАТО-ом – у случају Ирака, Авганистана, Балкана (када је Бугарска пристала да отвори свој ваздушни простор за авионе НАТО-а током бомбардовања Југославије 1999. године), по питању заједничких мисија. Међутим, у овом случају ради се о стварању напетости у читавом региону.

„Али од нас не треба тражити солидарност када се ради о суседима, јер треба да одржавамо добросуседске и пријатељске односе“, оценио је бивши председник Бугарске за портал „Епицентар“.

Осврнуо се и на изјаву премијера Бугарске Кирила Петкова који је рекао да је изјава Јанева његово лично мишљење, а не став целе земље. Пирванов сматра да уколико се Петков и Јанев раздвоје, министар одбране ће добити подршку становништва.
„Све је могуће, али мислим да ће у том случају министар Стефан Јанев добити подршку народа“, рекао је бивши председник.
Раније је министар одбране Бугарске Стефан Јанев рекао је да не види потребу за распоређивањем додатних снага НАТО-а у Бугарској због могуће ескалације напетости. Након критика на свој рачун, Јанев је објаснио да је то његов лични став. Након тога је премијер Бугарске Кирил Петков рекао да се земља, као чланица НАТО-а, по том питању придржава става организације.
Заставе Бугарске и НАТО-а на церемонији обележавања ступања Бугарске у овај војни савез - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2021
РУСИЈА
У Бугарској критикују министра одбране: Изражава став Русије по питању НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала