- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Земља ЕУ забранила текстилне маске за лице: Казна 500 евра

© AP Photo / Peter HamlinНошење две маске, платнене и хируршке
Ношење две маске, платнене и хируршке - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите нас
У Румунији су ступила на снагу строжа правила о пандемији због све већег броја случајева заразе корона вирусом, укључујући и обавезу ношења хируршких или ФФП2 маски у затвореним и отвореним јавним просторима. На основу нових правила, платнене маске су забрањене.
Уведене су велике казне до 500 евра за оне који и дање буду носили текстилне маске.
Ношење хируршких маски или маски ФФП2 сада је обавезно за све становнике Румуније старије од пет година како у затвореним тако и на отвореним јавним просторима.
Одлучено је и да барови и ресторани могу да раде са 50% или 30% капацитета у зависности од стопе заразе у њиховој области, али да могу да примају само госте са ковид пропусницама. Иста правила важе за спортске објекте, теретане и биоскопе.
Румунија је средином децембра регистровала мање од 1.000 нових случајева корона вируса, али је током протекле недеље број заражених скочио на око 6.000 дневно. Скок је вероватно уследио као последица сезоне празника, када су се многи Румуни, који раде на Западу, враћали кући.
Земља је „већ у петом таласу пандемије“, рекао је министар здравља Александру Рафила.
У Румунији је за сада регистровано 300 случајева варијанте омикрон, а Рафила је рекао да „за сада постоји спорадична трансмисија“.
Ова земља тренутно је друга најслабије вакцинисана држава чланица ЕУ, у којој је вакцинисано само 40 одсто њене популације, пренео је РТ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала