- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина тражи састанак ОЕБС-а у року од 48 сати: Разлог – „дејства Москве“

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе Организације за безбедност и сарадњу у Европи (ОЕБС) у Бечу
Заставе Организације за безбедност и сарадњу у Европи (ОЕБС) у Бечу - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Украјина тражи да се у року од 48 сати одржи заједнички састанак Сталног савета ОЕБС-а и Форума за сарадњу у области безбедности ОЕБС-а због „акција Москве“ код границе, изјавио је министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба.

„И даље захтевамо транспарентност од Русије која је одбила да присуствује јучерашњем састанку у оквиру Бечког документа. Још једном позивамо Русију да узме у обзир легалне бриге земаља-учесница и да искористи инструменте ОЕБС-а за смиривање напетости, изазване њеним војним акцијама у близини границе са Украјином. Изјаве о повлачењу трупа нису довољне. Потребна нам је транспарентност и чињенице“, написао је министар на Твитеру.

Хистерија око наводних планова Русије да нападне Украјину траје већ недељама. Иако је Москва више пута демантовала да има такве намере, западни медији и политичари не престају да понављају исту мантру. Штавише, траже да Русија повуче трупе које изводе војне вежбе на сопственој територији. Иако је Русија саопштила 15. фебруара да је почела да повлачи део трупа након војних вежби, неаргументоване изјаве о припреми провокација и даље стижу са Запада.
Подсетимо, и украјински званичници су више пута саопштавали да немају информације да Русија спрема напад на њихову земљу.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
РУСИЈА
Лавров о позивима Запада да се провери повлачење руских трупа: Елементарно неваспитање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала