- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија пред тешким испитом: „Знамо шта Шведска представља“

© Фото : Рукометни Савез Србије / ИХФСелектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар
Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
„Знамо шта репрезентација Шведске значи. На Олимпијским играма је била четврта, а на Светском првенству у Шпанији је заузела пето место. Једина је селекција која је на Светском првенству са Норвешком и Холандијом играла нерешено“, рекао је селектор рукометашица Србије Урош Брегар уочи меча са Швеђанкама у квалификацијама за Европско првенство.
Српске рукометашице дочекују Шведску у Зрењанину у четвртак у 18 сати.
„Сада када су се у селекцију вратиле неке рукометашице које су биле ван терена због повреда - Јелена Лавко, Јелена Трифуновић и Сања Радосављевић значи да имамо већи квалитет. На тренинзима све изгледа и функционише добро, то ме мало и плаши јер пред Светско првенство нисмо били у топ форми, а заиста смо баш добро одиграли неке утакмице“, изјавио је Брегар на конференцији за медије у Зрењанину.
Србија је на Светском првенству у Шпанији пружала одличне партије, а капитен Јована Стоиљковић истакла је да очекује наставак доброг низа.
„Недостајало нам је неколико играчица у ротацији, сада смо комплетни. Поставили смо базу и сада само надограђујемо елементе одбране и напада и верујем да можемо само још више да напредујемо“, рекла је Стоиљковић.
Јелена Лавко се после дужег одсуства због повреде вратила на терен и не крије да је веома срећна што ће опет играти за Србију.
„Надам се да ћемо оправдати поверење и ући у систем који су они створили за Светско првенство. Ми смо биле ту када је селектор тек дошао, тако да смо упознати са неким основама и верујем да нам неће бити тешко да се уклопимо“, поручила је Лавко.
Одлука ЕХФ отказала утакмице Србије и Русије
Ненадићево збогом Србији – „Најтежа, али исправна одлука“
Швеђани голом у последњој секунди срушили Шпанце и попели се на кров Европе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала