- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Тајван: Струју поново има пет милиона домаћинстава

Тајпеј
Тајпеј - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Тајван постепено обнавља снабдевање електричном енергијом, саопштила је данас државна електроенергетска компанија, након што је већи део југа острва и пет милиона домаћинстава било погођено нестанком изазваним кваром у једној великој електрани.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Хидроелектране и друге електране су укључене да би обезбедиле струју, саопштила је компанија „Тајпауер” која је за настали проблем окривила квар на трансформатору у електрани Хсинта у јужном граду Каосјунг, преноси агенција Ројтерс.
Наиме, главна електрана на угаљ задовољава око седмину потреба Тајвана за електричном енергијом.
„Веома ми је жао због овог великог губитка електричне енергије и изузетно се извињавам због изазваних непријатности, посебно југу“, изјавила је тајванска министарка економије Ванг Меј-Хуа.
„Нестанак струје је утицао на око трећину снабдевања електричном енергијом на Тајвану, погодивши око пет милиона домаћинстава”, изјавила је министарка Ванг, додајући да ће се струја од средине дана поново бити успостављено снабдевање на југу Тајвана.
Тајпеј - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СВЕТ
Велики део Тајвана остао без струје, погођено пет милиона људи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала