- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Пакистански ток“ кључни пројекат, Русија очекује што скорије потписивање неопходних докумената

© Sputnik / Лола ЂорђевићГасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
Пратите нас
Русија рачуна да ће у најскорије време бити потписан акционарски споразум у циљу реализације пројекта „Пакистански ток“, рекао је руски министар енергетике Николај Шуљгинов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Кључни пројекат сарадње две земље у сфери енергетике је ‘Пакистански ток’. Руска страна рачуна на што скорије потписивање споразума о сарадњи са пакистанском владом и акционарског споразума “, навео је Шуљгинов.
Изградња гасовода „Пакистански ток“ коштаће око 3,5 милијарди долара, проценио је крајем прошле године пакистански министар економије Омар Ајуб Хан. Ради о кључном пројекту и за Русију и за Пакистан. Према проценама руске стране, капацитет гасовода би могао да буде 16 милијарди кубних метара годишње.
План је да заједнички пројекат Русије и Пакистана повеже инфраструктуру за пријем течног гаса у лукама Карачи и Гуадар у јужном Пакистану са електранама и индустријским потрошачима гаса у округу Касур (Пенџаб) на северу земље.
Дужина гасовода износиће 1.100 километара.
Подсетимо, споразум између Русије и Пакистана о изградњи гасовода „Север-Југ“ потписан је 2015. године. Пројекат је подразумевао да руски извођачи радова изграде транзитни гасовод у од луке Карачи до града Лахор. У пролеће ове године пројекат је преименован у „Пакистански ток“.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2022
РУСИЈА
Путин наложио: Непријатељске земље ће плаћати гас у рубљама /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала