- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Масакр у Мексику: Наоружана група упала на борбу петлова и убила 19 људи /видео/

© AP Photo / Marco UgarteМексички полицајац на месту убиства у држави Мичоакан
Мексички полицајац на месту убиства у држави Мичоакан - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2022
Пратите нас
Непознати нападачи упали су на скуп током борбе петлова у централном делу Мексика и убили 19 особа, док су ранили већи број људи.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У пуцњави у Знапекуару, у мексичкој држави Мичоакан, убијено је 16 мушкараца и три жене. Нападачи, маскирани у војне униформе и наоружани аутоматским оружјем, упали су на скуп и отворили ватру на људе који су били окупљени на тајној борби петлова, наводи „Ел Паис Мексико“.
Полиција је саопштила да је истрага у току, а у њу су укључени и војска и Национална гарда, те да су све жртве убијене ватреним оружјем.
На друштвеним мрежама појавио се и снимак на ком се чују пуцњи, а новинар Маркос Моралес који је био присутан на месту догађаја, написао је на свом Твитер профилу да се „не ради о обрачуну између присутних, већ о егзекуцији“.
У мексичкој држави Мичоакан букти сукоб криминалних група, у којима се десетак картела бори против групе Халиско нова генерација за контролу региона у ком је рођен вођа Халиско картела Немезио Осегуера Сервантес, познат као Ел Менчо, најтраженији криминалац у Мексику.
Највише сукоба криминалних група догађа се због могућности крађе горива из нафтовода „Пемекс“ који пролази кроз ову државу.
У држави Мичоакан, која важи за једну од најпросперитетнијих у Мексику и где је концентрисан највећи део производње лимуна и авокада за извоз у САД, сцене насиља и окршаја банди су свакодневица, а картели у сукобима користе и тешко оружје, попут импровизованих тенкова. Иако је у ту државу послато на хиљаде припадника Националне гарде како би се супротставили криминалним бандама, само од почетка ове године број убистава је 200 месечно.
Које су размере попримиле криминалне банде у овој држави, сведочи и чињеница да је тужилац по први пут у историји отворио истрагу због коришћења противпешадијских мина против војске, у региону Тјера Калиенте, познатом по узгајању и производњи марихуане, хероина, метамфетамина, фентанила и кокаина.
Гувернер Мичоакана Афлредо Рамирез Бедоја казао је да је у протекла два месеца војска успела да уђе у неке регионе којима није могла да приступи од криминалних банди годинама.
Дрон - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2022
СВЕТ
Бомбардовање дроном: Рат нарко-картела из ваздуха /видео/
Полицајац у Акапулку, Мексико - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Банда убила 13 полицајаца из заседе: Крвави напад у Мексику /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала