Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић и Боцан-Харченко о актуелној ситуацији у Европи

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић и Александар Боцан-Харченко
Ивица Дачић и Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
Пратите нас
Председник Народне скупштине Ивица Дачић и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко разговарали су данас о актуелној ситуацији у Европи и на Западном Балкану, али и даљем развоју српско-руских билатералних односа.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Боцан-Харченко је рекао да су руски посланици и сенатори који су били део посматрачких мисија како руског парламента, тако и Парламентарне скупштине ОДКБ-а и Парламентарне скупштине Интерпарламентарне скупштине Заједнице независних држава позитивно оценили недавно одржане изборе, истичући да су били транспарентни и добро организовани, саопштено је из Народне скупштине.
Говорећи о тренутној ситуацији у Украјини, Дачић је истакао да се Србија залаже за поштовање међународног права и да ће увек бити посвећена миру, али да ће се руководити својим националним интересима, те да ће на свом европском путу, наставити да чува традиционална пријатељства и партнерства са Русијом и Кином.
Такође, Дачић је изразио наду у скоро дипломатско решење и окончање сукоба у Украјини, преноси Танјуг.
Ивица Дачић недавно је био гост Спутњика, када је говорио о ситуацији у Украјини, притисцима на Србију, али и шансама које се нашој земљи отварају за пословање са компанијама са Запада које напуштају Русију:
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
СРБИЈА
„Наставићемо да чувамо пријатељство са Русијом“: Вучић се срео са руским амбасадором
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
РУСИЈА
Буча и Краматорск, Рачак и Маркале: Зашто Руси неће проћи као Срби? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала