- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Србин измислио „точак времена“ /фото/

CC0 / Pixabay / Зупчаници
Зупчаници - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Први точак времена на свету који је конструисао професор параћинске Гимназије Пеђа Милошевић сада је званично признат и регистрован патент у Заводу за интелектуалну својину.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

То значи да је једини такав проналазак у свету и за сада се налази једино у Параћину, пише „Поморавље онлајн“.
„Реч је о точку помоћу кога свако може да за секунд једноставним окретањем одреди дан за било који датум било које године Нове ере ( од 1. до 2400. године). Овај проналазак је требало неко да пронађе још пре 300 – 400 година био би много кориснији, али ето некако је то научницима промакло, зато постоји само у кабинету физике у Гимназији Параћин“, каже чувени професор физике из параћинске Гимназије, Предраг Пеђа Милошевић.
Професор Милошевић је иначе познат по најбољим резултатима параћинских гимназијалаца на регионалним и републичким такмичењима, пренео је „Нпортал“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала