Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић са Боцан-Харченком о дијалогу и ситуацији на Косову и Метохији

© Канцеларија за Косово и МетохијуПетар Петковић и Александар Боцан-Харченко
Петар Петковић и Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
Пратите нас
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је са амбасадором Русије у Србији Александром Боцан-Харченком о току дијалога Београда и Приштине и политичко-безбедносној ситуацији у покрајини.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Петковић је нагласио да је српска страна на састанцима у Бриселу увек показивала конструктивност, што потврђује и чињеница да је Београд испунио све преузете обавезе из дијалога, док приштинска страна више од девет година одбија да испуни договоре о формирању Заједнице српских општина, али и бројне друге споразуме.
Како је саопштено из Канцеларије за КиМ, Петковић је истакао да и поред сталних опструкција Приштине, Београд и даље сматра да се сва отворена питања могу решавати једино мирним путем и дијалогом и на томе ће наставити да инсистира, иако је одбијање приштинске стране да испуни преузете обавезе велика препрека и изазов у процесу нормализације односа.
© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуПетар Петковић и Александар Боцан-Харченко
Петар Петковић и Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
Петар Петковић и Александар Боцан-Харченко
Он је скренуо пажњу на повећан број инцидената који се готово свакодневно дешавају у нашој јужној покрајини, све учесталије скрнављење православних цркава, нападе на Србе и њихову имовину што показује да код приштинских политичара не постоји ни минимум добре воље за грађење међусобног поверења, мира и суживота на простору КиМ.
Петковић је захвалио руском амбасадору на отвореном и искреном разговору и континуираном разумевању да је једино у оквиру дијалога могуће постизање компромисног решења и нормализација односа Београда и Приштине.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала