Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Два аутобуса са српским путницима који су били блокирани на аеродрому у Риму стигла у Србију

© AFP 2023 / FREDERIC J. BROWNОдраз путника и њиховог пртљага на аеродрому у Пекингу
Одраз путника и њиховог пртљага на аеродрому у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Два аутобуса са 74 путника, који су били блокирани на аеродрому у Риму, стигла су у Србију, изјавио је амбасадор Србије у Италији Горан Алексић.
Алексић је подсетио да је реч о нашим путницима који у недељу нису успели да се врате из Рима летом „Визера“ у Београд.
„Аутобусима су кренули у 17 сати из Рима за Београд. Аутобусе смо обезбедили одмах у договору са директором аеродрома ‘Чампино’ и сви који су желели кренули су аутобусима у 17 часова. Сада се налазе на прелазу Батровци и биће за мање од сат и по у Београду“, рекао је Алексић за Танјуг.
Он је прецизирао да у једном аутобусу има 34 путника, а у другом 40, као и да су то путници који су одмах хтели да крену за Београд.
„За оне који су хтели у сопственој режији да се врате, обезбеђен је хотел и смештај за данас и сутра и они ће сами купити карте и доћи у Београд“, рекао је Алексић.
Према његовим речима, ситуација је била доста компликована на аеродрому у Риму, пошто није постојала могућност за повратак неким другим летом у скоријем периоду.
„Одличну сарадњу смо имали са нашим грађанима. Ово је добар пример сарадње и координације Министарства спољних послова и амбасаде Србије у Риму која је омогућила да се ова компликована и напета ситуација реши“, казао је Алексић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала