- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Јапан намерава да прошири санкције Русији

© AP Photo / Shuji KajiyamaНебодери у Токију
Небодери у Токију - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Јапан ће проширити санкције Русији замрзавањем имовине још 70 лица и организација и забраном извоза у 90 субјеката повезаних са одбрамбеном индустријом, изјавио је јапански премијер Фумио Кишида на самиту Г7 у Немачкој, преноси телевизија „НХК“.
Осим тога, Токио ће подржати забрану увоза руског злата и зауставити пружање ревизорских услуга.
„Налазимо се на историјској прекретници. Питање је да ли можемо да одржимо светски поредак заснован на правилима. Савет безбедности УН и друге структуре нису успеле адекватно да реагују“, рекао је Кишида.
Јапански премијер истакао је да санкције не треба ублажавати и додао да је „јединство Г7 потребно не само за спровођење санкција, већ и за заштиту од раста цена“.
Јапан је почетком јуна ове године проширио листу раније усвојених антируских санкција због догађаја у Украјини, укључивши на списак „Россељхоз банку“ и „Московску кредитну банку“. Пре тога, Токио је увео додатне рестриктивне мере против 398 физичких лица и 28 организација из Русије.
Укупно је до данас Јапан увео неколико пакета санкција Русији у вези са ситуацијом у Украјини. Санкције су уведене за 507 лица из Русије, 253 из ЛНР и ДНР, као и на више од две стотине руских компанија и организација, укључујући велике банке.
Јапан је забранио извоз луксузне робе у Русију, која поред луксузних аутомобила и мотоцикала укључује персоналне рачунаре, скупа алкохолна пића и козметику и робу високе технологије, међу којима су полупроводници и 3Д штампачи. Од 17. јуна уведена је и забрана извоза камиона, кипера и булдозера. Осим тога, забрањен је увоз из Русије одређених врста дрвета, вотке и неке друге робе.
Лука Отрадна, Курилска острва - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
РУСИЈА
Русија забранила Јапану да лови рибу на Курилима: Сами себе најбоље кажњавају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала