- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Слуцки: Испоруке ПВО система Кијеву значиће напредовање војне инфраструктуре САД на границе Русије

CC0 / Wikipedia / Лансер ПРО система НАСАМС 2
Лансер ПРО система НАСАМС 2 - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Уколико се потврде информације да ће Сједињене Америчке Државе испоручити противракетне системе Кијеву, то ће значити брзо напредовање америчке војне инфраструктуре ка границама Русије, изјавио је председавајући Одбора за међународне послове Државне думе Русије Леонид Слуцки.
„Извори ‘Си-Ен-Ена’ саопштавају о плановима Вашингтона да објави о испорукама система за противракетну одбрану дугог и средњег домета. Ако се ова информација потврди, онда ће то заправо значити брзо напредовање америчког ПРО система и војне инфраструктуре директно до граница Русије“, рекао је Слуцки за Спутњик.
Према његовим речима, руска страна је већ десет година више пута изражавала забринутост због распоређивања америчких противракетних одбрамбених система у Европи у контексту обезбеђивања стратешке стабилности и опште безбедности.
„Због тога ће овакви кораци само довести до ескалације“, приметио је посланик.
Како је навео, саопштења слична онима која говоре о испорукама система за ПРО Кијеву само побијају тврдње САД о тежњи за преговорима.
„О нашој реакцији или последицама можемо да говоримо тек након донетих одлука о испорукама и након њиховог одобрења у Конгресу САД. Овакве публикације за сада само оповргавају изјаве званичника Стејт департмента и Беле куће о тежњи да се тренутна ситуација реши дипломатским путем“, закључио је Слуцки.
Раније је „Си-Ен-Ен“, позивајући се на обавештени извор у америчкој администрацији, јавио да би САД ове недеље могле да објаве да намеравају да испоруче Украјини системе за противракетну одбрану дугог и средњег домета.
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СВЕТ
Бела кућа најавила нове санкције Русији и помоћ Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала