- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Загрмело изнад баварског замка: Бајден напустио самит

© AP Photo / Patrick SemanskyАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден напустио је самит Групе седам (Г7) у Немачкој раније него што је планирано, због лошег времена, преноси АП.
Бајден је требало да говори данас на завршној седници скупа лидера Г7 у немачком замку Елмау, у Баварским Алпима, пре него што хеликоптером одлети у Минхен, а одатле је планирано да се председничким авионом упути за Мадрид на самит НАТО-а.
Бела кућа је саопштила да ће у условима магле, ниске облачности и шансама за грмљавину у близини места самита, Бајден морати да пређе део пута колоном моторних возила до Минхена.
Уочи свог ранијег одласка, Бајден се састао са британским премијером Борисом Џонсоном, француским председником Емануелом Макроном, италијанским премијером Мариом Драгијем и домаћином самита канцеларом Олафом Шолцом.
По доласку у Мадрид, амерички председник би требало да се одвојено састане са шпанским премијером Педром Санчезом и краљем Фелипеом Шестим и учествује на вечери отварања НАТО самита, наводи АП.
Лидери Групе седам (Г7) најразвијенијих земаља света поручили су са самита у Елману да ће наставити да пружају финансијску, хуманитарну, војну и дипломатску подршку Украјини и да ће бити уз ту земљу колико год буде потребно.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала