- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Оно када си „досадан“, а више него занимљив

© AP Photo / Jeff RobersonДејан Мајсторовић
Дејан Мајсторовић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Чланови мушке 3×3 репрезентације Србије, која је протеклог викенда тријумфовала на Светском првенству у Антверпену и тако пет пут постала шампион света, посетили су „Кућу кошарке“.
Пре званичне конференције за медије, најбоље баскеташе на планети примио је председник КСС Предраг Даниловић, који им је, уз генералног секретара Златка Болића и потпредседника за мушку кошарку Ненада Крстића, честитао на историјском успеху.
Веома сам срећан, мало пре смо причали да је од последњег пута када смо се овде срели брзо прошло време и тада сте ми рекли да сте „досадни“, а ја сам само рекао „да Бог да били још досаднији“. Ово је ваш велики успех, ја сам овде најмање битан, велике честитке са моје стране у име Савеза. Стварно сам поносан на све ово што сте урадили и надам се да ћемо врло брзо поново овде да се видимо… Уживајте у свему и још једном честитам", рекао је председник КСС Предраг Даниловић.
Потом је микрофон преузео Дејан Мајсторовић, МВП Светског првенства.
„Захвалио бих се председнику КСС Даниловићу на честиткама… Одиграли смо још један веома добар турнир. Отишли смо у Белгију, као и увек, по најсјајније одличје, били смо као један, уложили смо пуно енергије и показали карактер у свим утакмицама. Мислим да смо имали много већу жељу од свих осталих да у Србију вратимо златну медаљу, коју смо пропустили на последњем Светском првенству. Можемо само да обећамо да ћемо да наставимо да радимо у истом ритму и да ћемо се потрудити да се и са следећих такмичења враћамо са медаљама. Имамо већ у септембру Европско првенство у Грацу, тако да се надамо да се после тога поново видимо на истом месту", рекао је Мајсторовић.
Селектор Марко Ждеро је постао првак света и у новој улози.
„Хвала на свим честиткама које смо добили. Могу сада да причам и из ове перспективе, као селектор репрезентације, с обзиром на то да сам доносио медаље у Кошаркашки савез Србије и Србију и као играч… Из овог другог угла, веома ми је драго што смо, после Олимпијских игара прошле године и неке приче да ли је олимпијска бронза успех или није, успели да подмладимо састав и уђемо у нови олимпијски циклус који је почео златном медаљом на Европском првенству 2021. и сада са светским златом. Јако је битно да је екипа на окупу, репрезентација је састављена из два тима – Лимана и Уба, изузетно је добро што нам је КСС омогућио да доста времена проведемо заједно на припремама и да се уиграмо, што смо на крају и показали на Светском првенству у Антверпену", закључио је Ждеро.
Србија баскет - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Маестро за Спутњик о светском злату: Не знам да ли је ово ико икада урадио у било ком спорту!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала