- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Тексасу у камиону пронађено 46 мртвих миграната

© AFP 2023 / Pedro PardoЖена са двоје деце шета караваном за САД у држави Чијапас у Мексику
Жена са двоје деце шета караваном за САД у држави Чијапас у Мексику - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Тела најмање 46 миграната откривена су у камионској приколици у Сан Антонију, у амeричкој савезној држави Тексас, што је један од најсмртоноснијих инцидената у кријумчарењу људи дуж америчко-мексичке границе, известиле су локалне власти.
Ватрогасна служба Сан Антонија саопштила је да је у камиону, нађеном у понедељак, уз пругу на јужној периферији града, поред гомиле тела било још 16 људи који су пребачени у болницу због топлотног удара и исцрпљености, укључујући и четворо малолетника, преноси Ројтерс.
Према наводима надлежних, у камиону није било воде ни клима-уређаја.
Температуре у Сан Антонију, који је око 250 км од мексичке границе, у понедељак су порасле на 39,4 степена Целзијуса уз високу влажност, напоменула је британска агенција, преноси Танјуг.

Гувернер Тексаса је за ову ситуацију окривио Бајдена.
„Ово је резултат његове смртоносне политике отворене границе“.
Власти су саопштиле и да су три особе у притвору након овог инцидента. Мексички министар спољних послова Марсело Ебрард је гушење миграната у камиону назвао „трагедијом у Тексасу“ и написао је на Твитеру да су представници мексичког конзулата на путу ка месту догађаја, иако националности жртава још нису потврђене.
Последњих месеци забележен је рекордан број прелаза миграната на америчко-мексичкој граници, што је изазвало критике на рачун усељеничке политике америчког председника Џозефа Бајдена, преноси Ројтерс.
У 2017. десет миграната је умрло након што су превезени у тракторској приколици коју је полиција Сан Антонија открила на паркиралишту „Волмарта“, а возач је осуђен идуће године на доживотни затвор због своје улоге у операцији кријумчарења, наводи британска агенција.
Мексико, мигранти - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СВЕТ
Хаос на граници: Мигранти гађали полицију камењем /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала