Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Морамо имати храбрости да Европи кажемо и мишљење које не мора да им се свиди /видео/

© Tanjug / TARA RADOVANOVICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изавио је да морамо да идемо у Европу и гледамо у Европу и истакао да морамо имати истовремено храбрости да њима у Европи кажемо да хоћемо да сачувамо своју самосталност, храброст, и мишљење које не мора да им се свиди.
На Видовдан се види боље него икада да Србија корача брзо напред, брже него икада у историји, да је није лако зауставити на том путу, рекао је Вучић на церемонији доделе видовдански одликовања.
Обраћајући се присутнима, осврнуо се и на и председнички мандат који је добио од грађана и казао да не постији већа част од да два пута заредом освојити у првом кругу тако велико поверење и подршку народа, али ни већа обавеза, а ни одговорност од те, посебно у тешким временима каква су данас.
„У свакој речи коју сам изговорио о Видовдану могли сте да видите контрадикторност, сва питања са којима се суочавамо, а не можемо одговоре да пружимо. Да ли нам је данас потребнија храброст да чувамо све што је наше, или је потребнија мудрост да градимо и развијамо се даље, или пак по мало једног и другог“, рекао је он.
Рекао је да зна колико данас није популарно да се о томе говори, и колико је лакше рећи да морамо да се држимо само храбрости, велике српске куражи.
„Ја бих рекао да када делимо плате, пензије људи морају да знају да их имамо захваљујући мудрости и памети, погледу усмереном у будућност наше земље, и привлачењу инвестиција, јер без тога не би било ни снажније војске а, ни снажније Србије. Неретко говорим због тога, знајући да ће ми одузети део популарности, да морамо да идемо у Европу и гледамо у Европу да би имали што данас имамо и будућност за нашу децу“, подвукао је Вучић.
Истакао је да морамо имати истовремено храбрости да њима у Европи кажемо да хоћемо да сачувамо своју самосталност, храброст, и мишљење које не мора да им се свиди.
Ваљда је то Европа различитости, шароликост погледа на свет, додао је он.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СРБИЈА
„Нико не може да сруши наше народно јединство“: Вучић уручио видовданска одликовања /видео/
Додела одликовања поводом Видовдана - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
СРБИЈА
Ко је све добио видовданска признања Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала