- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Путовање у будућност: Луксузни летећи хотел који никада неће остати без горива /видео/

© Фото : YouTube/Hashem Al-GhailiФутуристички летећи хотел
Футуристички летећи хотел - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
На „Јутјубу“ је недавно објављен снимак концепта футуристичког летећег хотела који, како се предвиђа, захваљујући нуклеарној енергији никада неће остати без горива.
У опису летелице будућности наводи се да ће моћи да лети неколико година, а да не додирне тло.
Према амбициозном дизајну лебдећег „хотел-брода будућности“ под именом „Скај круз" — летелица би могла би да прими 5.000 гостију.
У опису, дизајнери наводе да би крстарица била покретана нуклеарном енергијом, којом би управљао систем вештачке интелигенције, и да би имао сопствену осматрачницу у облику диска у којој би путници могли да виде невероватне приказе.
Дизајнери тврде да ће, док брод остаје у ваздуху годинама, путници бити снабдевани залихама путем електричних комерцијалних или приватних авиона, који би могли да слете на врх крстарице.
У видео-материјалу на којем је приказан дизајн Тонија Холмстена и анимација Ал-Гаилија, тврди се да „Скај круз" не би имао „угљенични отисак", и да би имао 20 електричних мотора који „обезбеђују чисту, нуклеарну енергију".
Летећи брод је представљен као дестинација за одмор попут луксузне летелице за крстарење, где ће бити више барова и ресторана, базена, палуба за осматрање, биоскопа и позоришта и соба за игре — као и места за венчања која су на располагању за парове, пренео је РТС.
Сунце - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Немци тврде да имају нову идеју за неограничени извор енергије
Лого компаније „Тесла“ - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
„Теслин“ тим изумео батерије које би могле да трају и 100 година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала