- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Орлови у Летонији, Пешић има само једну жељу

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
Пратите нас
Kошаркашка репрезентација Србије гостоваће сутра (18.30 часова) Летонији у петом колу А групе прве фазе квалификација за Мундобаскет, а селектор Светислав Пешић упозорио је да је Летонија озбиљан ривал.
Да је тако, видело се и у мечу у Београду у ком је срспка селекција у неизвесној завршници славила са 101:100. Србија је већ обезбедила пласман у наредну фазу квалификација, али Пешић је објаснио због чега дуел у Риги има велики значај.

„За нас је ова утакмица не одлучујућа, али веома важна. Радили смо веома добро, играчи су показали оно што у овом тренутку нико не може да нам одузме, а то је тај ентузијазам и жеља да тамо изађемо као екипа која ће дати све од себе. То је и оно што ја од ове екипе тражим. Не победу, него да свако да оно што највише у овом тренутку може за екипу. То ће по мени бити довољно да направимо услове како би са пуно самопоуздања ушли у утакмицу и завршили посао", изјавио је Пешић.

У последњем мечу прве фазе квалификација за Светско првенство кошаркаши Србије 3. јула дочекаће селекцију Белгије у Нишу од 21 час.
На табели А групе Србија је прва са скором 3-1, Летонија има исти однос победа и пораза, Белгија је трећа са скором 2-2, док је Словачка последња без тријумфа (0-4).
Standings provided by SofaScore LiveScore
У финалној рунди квалификација кошаркаши Србије састаће се у новоформираној И групи са репрезентацијама Грчке, Турске и Велике Британије које су већ обезбедиле пласман даље јер је Белорусија избачена из такмичења.
Три најбоље репрезентације из И групе избориће пласман на Мундобаскет 2023. године који ће се одржати у Јапану, Индонезији и на Филипинима. Финална фаза квалификација за СП стартоваће 25. августа, свега недељу дана пре почетка Европског првенства, а завршиће се 27. фебруара наредне године.
Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Радоњић стигао у Атину, следе разговори са Панатинаикосом
Српски кошаркаш Немања Бјелица (Голден Стејт) на утакмици против Њу Орлеанс Пеликанса - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2022
СПОРТ
Србин написао историју кошарке у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала