- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Вести: Шта доноси договор око Темељног уговора /видео/

Пратите нас
Пратите уживо вести Радија Спутњик.
Вечерас у вестима:
Анализирамо, које безбедносне претње чекају Србе на северу КиМ након 1. октобра, о којима је говорио председник Србије, као и шта Београд може дипломатским путем да уради да то спречи?
Постигнут договор око Темељног уговора између Владе Црне Горе и Српске православне цркве, саопштили патријарх Порфирије и Дритан Абазовић. То би могло да означи крај дискриминаторског односа Подгорице према Србима и СПЦ, сматра протојереј Дарко Ђого.
Русија више неће веровати ни САД ни ЕУ, а уколико уопште и дође до дијалога, то ће бити могуће само на једнакости интереса, поручио Лавров. У току су завршне борбе за Лисичанск, у последњем упоришту Украјинаца у ЛНР.
Србија и Република Српска не смеју учинити било шта против своје политичке и војне неутралности, јер би тако у постале стране у рату који није њихов, оцењено је на на трибини „Србија и Српска у позадини глобалног сукоба у Украјини“
На самиту НАТО у Мадриду победио је ратоборнији део политичких лидера који се залаже за непомирљив однос према Русији и који не дозвољава Украјини да седне за преговарачки сто, оцењују саговорници Спутњика.
Пишите нам у коментарима. Сва ваша питања узећемо у обзир. Слушајте нас и сазнаћете оно што други прећуткују.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала